Få bugt med bakterierne – og få certifikat på det!

Fakta om NIR. Derfor skal du vaske kliniktøj og håndklæder bakteriefrit.

I 2010 afslørede Forbrugerrådet Tænk, at seks ud af ti husholdningsmaskiner ikke vasker ved 60 grader, selv om maskinen er indstillet til det. Med et øget fokus på bakterier, smittefare og allergi er det derfor yderst vigtigt at kunne stole på, at vaskemaskinen nu også vasker ved de grader, den er indstillet til. Her er fakta om NIR og vasketemperatur.

Har du tjek på din vasketemperatur?

Har du tjek på vasketemperaturen?

6 ud af 10
husholdningsmaskiner
fejler

Har du tjek på din vaske temperatur?

Har du tjek på vasketemperaturen?

6 ud af 10
husholdningsmaskiner
fejler

Som professionel erhvervsdrivende bør du ikke gå på kompromis med hygiejnen ved at vaske arbejdstøj, viskestykker, håndklæder m.m. i en almindelig husholdningsmaskine. Og hører du til dem, der tager vasketøjet med hjem, så er det ikke længere helt efter bogen:

1. januar 2015 trådte de såkaldte NIR-retningslinjer i kraft. Her anbefaler Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut1 at arbejdstøj på sygehuse og klinikker skal vaskes ved minimum 80°C i mindst 10 minutter – eller ved minimum 60°C i mindst 1 time, såfremt skyllevandet ikke genbruges. Enten af et professionelt vaskeri eller på klinikken. Tøjet må altså ikke længere tages med hjem.

1) Kilde: Sundhedsstyrelsens vejledning om arbejdsdragt inden for sundheds- og plejesektoren, juni 2011 og Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR) udarbejdet af Central Enhed for Infektionshygiejne (CEI), Statens Serum Institut, november 2014.

Skal din virksomhed eller klinik leve op til NIR – og have bevis på det?
Hos Electrolux Professional kan du vælge de store topprofessionelle Line 5000-maskiner eller vores smarte 8-kilos myPRO-model WE170P Clinic – der alle lever op til NIR-kravene og derfor leveres med NIR-certifikat, som bevis på det.

Electrolux NIR-certifikat
Vidste du at om hygiejne – få bugt med bakterierne
myPRO NIR-løsning
Tandklinik: Tandlægerne i Bruunsgade Aarhus

Har du spørgsmål om myPRO? Så kontakt os på 6376 2220 eller udfyld vores kontaktformular

Se alle produkter fra Electrolux Professional på: Storkøkken og Vaskeriløsninger